vÅR VERKSAMHET

AVELSHINGSTAR

Vi har 2 godkända hingstar som används i avel. Vissa år har de inte varit i tjänst pga. att de varit utlånade till tävlingsryttare som bott långt bort. Säsongen 2020 är planen att bägge hingstarna kommer vara tillgängliga för sunda och friska ston.

UPPFÖDNING OCH FÖRSÄLJNING AV PONNY 

Vi föder upp och utbildar ponnys. Tidigare har vi även fött upp några halvblod. Oftast behåller vi avkommorna tills de är inridna och startade på tävling. Men vi säljer även avkommor som föl eller ungponny! 

Ponny: Hittills har ca 15 ponnys fötts här hos oss. En ponny har vunnit ungponnychampionat i dressyr samt deltagit i SM dressyr, en ponny har blivit godkänd hingst samt vunnit ungponny-SM hoppning 2 år i rad. Vi deltar ofta på kvalitetstävlan med våra ponnys och där har samtliga av de som visats haft med sig ett eller två diplom hem - som lovande hopp- och/eller gångartsponny. 

Nu gör vi en satsning med vår ponnyavel och har köpt in mycket fina och meriterade ston. Antalet föl och ungponnys har och kommer att öka. Om ni söker en lovande ponny att matcha fram till framtida tävlingsponny - välkomna att höra av er!

Storhäst: Vi har fött upp 3 storhästar, de har sålts i 4-5 årsåldern: Zunny Pop gick unghäst-VM i hoppning och har placering i Falsterbo och har flera segrar upp till 1,40, tävlade upp till Svår klass. Marco Pop gick MSV hopp men omskolades senare till dressyrhäst och vann DM i dressyr och seger i s:t George mm. Quinnie Pop skadade sig som 6-åring (tävlande då på LA-nivå), blev avelsto och mor till bl.a. Qui Vivra Verra som tävlat mkt framgångsrikt även internationellt (ingick bl.a. i finska landslaget), med meriter upp till 1,60 hoppning. 


PONNYRIDNING OCH RIDLEKTIONER

Ponnyridning på små (A-B och C-ponnys) otroligt snälla och trygga och lite till åren komna ponnys.

Ridlektioner ges både som "vanliga ridlektioner" eller mer specialinriktade dressyr-eller hopplektioner. På egna hästar eller på våra hästar. Våra hästar är mycket välutbildade och högt meriterade ponnier (och en storhäst) - som  efter många år som som tävlingsponny välförtjänt får ta det lite lugnare. Men de tycker det är kul och mår bra av att hålla igång lite och det är så otroligt lärorikt för ryttare att få rida dessa välutbildade tävlingsponnier. 

Annica håller i träningarna och har själv tävlat och tränat upp till MSV hoppning. Hon har också varit med under dotterns resa att utbilda och träna den egna uppfödda ponnyn Törnrosa till fina meriter bl.a. SM i dressyr, seger i ungponnychampionat i dressyr.

Vårt motto är "viljan är den största talangen"! Man får inget gratis och det finns inga genvägar till framgång. Både häst och ryttare måste vilja. Det krävs hårt och seriöst arbete, sunt förnuft och ett trevligt "team" (ryttare, tränare, föräldrar och ponny) för att lyckas!